maandag 10 januari 2011

Minibroodjes met feta en spinazie

1 blikje croissantdeeg
200 g spinazie
1 teentje knoflook
2 eetlepels uitgelekte tomaatblokjes
versgemalen zwarte peper, zout
125 g feta
1 ei
2 eetlepels sesamzaad

Het croissantdeeg uitrollen op een koele ondergrond, de
driehoekjes lossnijden. De spinazie met aanhangend water aan
de kook brengen en laten slinken, al het vocht eruit drukken,
de knoflook erboven uitpersen en de tomaatblokjes erdoor
roeren. Pittig op smaak maken met zout en peper en over de
deegdriehoekjes verdelen. De feta erboven verbrokkelen en het
deeg opvouwen tot flapjes, de randen op elkaar plakken met
water en goed aandrukken. De bovenkant met losgeklopt ei
bestrijken en met het sesamzaad bestrooien. Op een met
bakpapier beklede bakplaat leggen en in een vrij hete oven
(200 C) in ca 15 minuten goudbruin en gaar bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten