dinsdag 4 januari 2011

Rozijnen-notenbonbons

250 gr hazelnoten
250 gr druiven
15 gr geconfijte gehakte sinaasappelschilletjes
175 gr bittere chocolade
500 gr melkcouverture

Verdeel de hazelnoten op een bakblik, schuif dat in een voorverwarmde oven
en rooster de noten op 200 graden gedurende 10 minuten.
Doe, als het bruine vel van de hazelnoten knapt, de noten in een zeef,
laat ze enigszins afkoelen en rasp het bruine velletje eraf.
Laat de hazelnoten afkoelen, halveer ze of deel ze in vieren
en doe ze met de druiven en sinaasappelschillen in een kom.
Breek de bittere chocolade in kleine stukjes, roer hem au-bain-marie
romig, neem hem van het vuur, voeg de overige ingrediënten toe en vermeng
ze met de chocolade.
Deel met twee theelepels de massa in hoopjes op en schik ze op bakpapier
(als de chocolade snel hard wordt, verwarm de massa dan weer
au-bain-marie).
Zet de bonbons minstens een uur op een koele plaats.
Roer de melkchocolade au-bain-marie romig.
Doop de bonbons een voor een in de couverture, haal ze er met een klein
vorkje uit en laat uitlekken.
Schik ze op bakpapier en laat ze hard worden.
Doe de bonbons in een goed sluitende trommel en leg ze tussen lagen
bakpapier.
Bewaar ze koel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten