maandag 24 januari 2011

Salade met geitenkaas, amandelen en rode grapefruit

4 personen

2 rode grapefruits
1 eetl. olijfolie
50 g blanke amandelen
zout en versgemalen peper
150 g gemengde sla
100 g oude geitenkaas, in kleine blokjes
voor de dressing:
1 theel. mosterd
1 eetl. honing
2 eetl. witte wijnazijn
3 eetl. milde olijfolie


Bereiden:
Snijd van de grapefruits de schil rondom af en snijd de partjes weg tussen de vliezen. Vang het sap op. Verwarm de olie en bak de amandelen aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de pan en bestrooi ze met zout en peper. Klop alle ingre-diƫnten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Hussel de dressing door de slablaadjes en verdeel over 4 borden. Verdeel de grapefruit, kaas en noten over de sla. Serveer direct.

Tip:
Lekker met stokbrood of toast.

Variatie:
In plaats van met kaas is deze salade ook erg lekker met gerookte ham.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten