maandag 10 oktober 2011

Griekse tomaten-basilicumtaart

175 gr bloem
1 theelepel gemengde Griekse gedroogde kruiden
75 gr boter
1 eierdooier

vulling:
225 gr Griekse yoghurt
100 gr verse roomkaas
2 eetlepels basilicum (vers of diepvries)
2 eieren
zout, zwarte peper
500 gr in plakjes gesneden tomaten
2 eetlepels olijfolie

Kneed een deeg van de bloem, de gedroogde kruiden, de kleingehakte boter en
de eierdooier en leg het een 1/2 uur koel weg.
Bekleed er dan een quichevorm mee, prik de bodem in en bak het met een
noodvulling (op bakpapier) 15 minuten bij 180¯C.
Vermeng voor de vulling de Griekse yoghurt, de verbrokkelde verse roomkaas,
de geknipte basilicum, de eieren en wat zout en zwarte peper.
Schik de helft van de tomaten op de bodem, schenk er het yoghurtmengsel over
en leg daarop de rest van de tomaatplakjes.
Sprenkel er de olijfolie over en laat de taart nog 25 minuten (of langer)
bakken tot de vulling is gestold.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten