maandag 10 oktober 2011

Menu 3

Visrolletjes met olijf-ansjovisragoñt
Staartstuk met sperziebonen met kumquats
Bietentaart met gorgonzola
Lasagnerolletjes met drie kazen
Gegratineerd vers fruit

Visrolletjes met olijf-ansjovisragoñt
Voorgerecht voor 4 personen

500 gr kabeljauwfilet in 8 stukken snijden. Elk stuk in plakje bacon
wikkelen
en vastprikken. Vis in 2 eetlepels olijfolie 4 minuten bakken, in ovenschaal
leggen en met zout en peper bestrooien. In oven Ò 8 minuten bakken op 180
ËC.
4 Stengels bleekselderij en 2 wortels, beide in reepjes, 2 minuten koken en
mengen met 100 gr zwarte en 100 gr groene olijven in ringen, 8 ansjovisfi-
lets, 2 eetlepels fijngesneden basilicum, zout, peper en 2 eetlepels
olijfolie. Bij vis serveren.

Staartstuk met sperziebonen met kumquats
Hoofdgerecht voor 4 personen

600 gr rundvlees (dikke lende) met peper bestrooien. Vlees in 1 eetlepel
olie per kant 6-8 minuten bakken. Vlees uit pan nemen en warm houden.
Aanbaksels losroeren met 3 dl vleesfond en tot 1/2 laten inkoken. 1 Eetlepel
sinaasappellikeur, zout en peper erdoor roeren. Van vuur af 50 gr boter in
klontjes erdoor kloppen. 350 gr Sperziebonen Ò 10 minuten koken. 2 Fijnge-
sneden sjalotjes in 25 gr boter 5 minuten bakken. 1 Rode ui en 6 kumquats,
in plakjes 3 minuten meebakken. Bonen erdoor scheppen. Vlees met saus en
bonen serveren.

Bietentaart met gorgonzola
Bijgerecht voor 4 personen

4 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot cirkel van 22 cm
doorsnede . Lage ingevette taartvorm doorsnede 18 cm met deeg bekleden.
Bakpapier en steunvulling (oude bonen) op deegbodem leggen en deegbodem in
oven van 180 ËC Ò 30 minuten bakken. Steunvulling en bakpapier verwijderen
en bodem nog 10 minuten bakken. 200 gr Magor (kaas) mengen met 2 eetlepels
fijngesneden kervel en peper. Kaasmengsel op taartbodem strijken. 500 gr
Gekookte bietjes in dunne plakken erop leggen. Met kervel garneren.

Lasagnerolletjes met drie kazen
Bijgerecht voor 4 personen

250 gr mascarpone en 250 gr ricotta of roomkaas mengen met zout, peper en
nootmuskaat. In 1 eetlepel olie 200 gr grof gehakte spinazie met zout en
peper 2 minuten bakken en laten uitlekken. Spinazie door kaasmengsel roeren.
10 Lasagnevellen 5 minuten koken en op doek laten uitlekken. Lasagnevellen
in lengte halveren, losjes oprollen en in ingevette ovenschaal zetten.
Kaasmengsel in pastarolletjes scheppen. Pastarolletjes met 2 eetlepels
olijfolie bestrijken en met 75 gr parmezaanse kaas bestrooien. 30-35 Minuten
bakken in oven van 180 ËC.

Gegratineerd vers fruit
Nagerecht voor 4 personen

3 1/2 dl water met 100 gr suiker en 1 opengesneden vanillestokje 5 minuten
koken. Iets laten afkoelen. 600 gr Fruit (druiven, ananas en mango) in
stukken snijden. Fruit door suikerstroop roeren en 1 uur laten intrekken.
Fruit laten uitlekken en over 4 eenpersoons-schaaltjes verdelen. 4 dl Cräme
fraåche over fruit scheppen. Bestrooien met 4 eetlepels donkere basterdsui-
ker en onder hete grill laten caramelliseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten