zondag 6 februari 2011

tomatenjam met rode peper

4 potten

1 kg romatomaatjes, 1 rode peper, 1 halve knoflookbol, 2 takjes rozemarijn, 4 el olijfolie, 500 gram geleisuiker speciaal

verwarm de oven voor op 175 graden. was en halveer de tomaatjes. bekleed een bakblik met bakpapier, leg de tomaatjes met de snijkant naar boven erop. snijd de rode peper in de lenge door, verwijder de zaadlijsten. leg de pepertjes tussen de tomaten. leg ook de halve knoflookbol en rozemarijn verspreid tussen de tomaten. besprenkel met olijfolie, maal er zeezout en peper over. rooster ca. 10 min. in het midden van de oven. laat afkoelen. doel alles in een pan. knijp de knoflookteentjes uit hen velletjes, doe de puree bij de tomaten. gooi de velletjes weg. voeg de suiker toe en breng aan de kook. laat 4 min. kolken schep in shcone potten, sluif af, keer om en laat omgekeerd afkoelen.

1 opmerking:

  1. Een heerlijk recept. Een beetje zoet met pittige nasmaak. Heerlijk als tapenade

    BeantwoordenVerwijderen