woensdag 19 januari 2011

Franse mosselen

2 personen


2 kg mosselen
2 eetlepels olijfolie
4 sjalotten
1 courgette, in plakjes
100 ml droge witte wijn
50 ml cognac (slijter)
200 ml crème fraîche
2 eetlepels verse tijm (zakje a 15 g)
Materialen
aluminiumfolie
Bereiden
Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan. Verhit de olie in een ruime pan en bak de sjalotten en courgette 2-3 minuten. Leg de mosselen erop en bestrooi ze royaal met (versgemalen) peper. Schenk de wijn met de cognac in de pan. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 minuten gaar; schud de pan (met gesloten deksel) af en toe goed om. Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan. Schep de mosselen met de groenten op vier borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Laat het mosselvocht op hoog vuur 3-4 minuten inkoken. Roer de crème fraîche, de tijm en naar smaak een extra scheutje cognac erdoor. Breng de saus op smaak met weinig zout en peper en schenk hem over de mosselen.

Tip

Lekker met parisiennes of boulogne stokbrood en een venkelsalade met frisse vinaigrette.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten