woensdag 19 januari 2011

Kikkererwtensoep met Catalaanse worstjes

3 eetlepels olijfolie
1 schaaltje Catalaanse braadworstjes (6 stuks)
1 grote ui, grofgesnipperd
2 kippenbouillontabletten, verkruimeld
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
50 g groene olijven, grofgesneden
Bereiden
In braadpan olie verhitten en worst op matig vuur in 10-15 min. rondom bruin en gaar bakken. Worst uit pan nemen. Ui door bakvet scheppen en 5 min. zachtjes bakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Tomatenblokjes en 750 ml water erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Worstjes in plakken snijden. Kikkererwten, plakjes worst en olijven door soep roeren en soep nog even zachtjes laten pruttelen. Soep in vier grote kommen scheppen. Lekker met stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten