woensdag 19 januari 2011

Notentaartje

6 personen

Br
150 g bloem (en extra bloem om werkblad te bestuiven)
75 g suiker
75 g boter
zout
6 gewelde abrikozen
1 bakje notenmelange naturel (175 g)
150 g rietsuiker
1 dl slagroom (bekertje a 125 ml)
Materialen
lage taartvorm doorsnede ca. 20 cm
bakpapier
Voorbereiden
In kom bloem, suiker, boter en zout tot samenhangend deeg kneden. Ca. 20 minuten in koelkast laten rusten.

Bereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Vorm bekleden met bakpapier. Deeg uitrollen en vorm ermee bekleden. Abrikozen in stukjes snijden en over bodem verdelen. Noten grof hakken. In pan met dikke bodem rietsuiker in 1/2 dl water laten oplossen. Mengsel laten karamelliseren. Room en noten erdoor roeren en vulling over deeg verdelen. Taart in midden van oven in ca. 50 minuten gaar bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten