woensdag 19 januari 2011

Knoflook-aardappelsoep

5 el olijfolie + beetje extra
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
2 aardappelen, iets kruimig, geschild en in blokjes
4 sneetjes brood (wit of bruin)
5 trostomaten, in plakken
75 g chorizoworst (vleeswaren)
1 el verse peterselie (zakje a 30 g), fijngesneden
Materialen
staafmixer of keukenmachine
Bereiden
Verwarm 3 el olijfolie in een grote pan. Houd een mespunt knoflook apart en fruit de rest van de knoflook in de olijfolie totdat hij lichtbruin kleurt. Schenk de kippenbouillon erbij en roer de blokjes aardappel erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken. Roer de achtergehouden knoflook door 1 el olie en breng op smaak met zout. Bestrijk de boterhammen met de knoflookolie en gril ze 2 minuten onder de ovengrill tot ze goudbruin kleuren (u kunt ze ook bakken in de grillpan). Schep de tomaat om met 1 el olie en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Beleg de knoflooktoast met de chorizo. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en garneer met de peterselie. Druppel er voor het serveren nog wat olie over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten