woensdag 19 januari 2011

Griezelkoekjes

175 g boter, gesmolten
200 g suiker
2 eieren, losgeklopt
1 el kaneelpoeder
400 g bloem, gezeefd + extra om te bestuiven
1 bus poedersuiker (250 g)
1 el cacaopoeder
Materialen
deegroller
bakpapier
koekvormpjes (sterren en katten)
Bereiden
Roer de boter en de suiker door elkaar en klop de eieren erdoorheen. Kneed met koele handen de kaneel, bloem en 1 tl zout erdoor. Laat het deeg 10 min. rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot circa 1/2 cm dik. Steek er met de koekvormpjes sterren, katten en griezelfiguurtjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze 10- 12 min. in de oven. Laat de koekjes afkoelen.

Roer 2 el water door de poedersuiker, zodat er een dikke stroperige suikerpasta ontstaat. Bestrijk de koekjes met een theelepel met een dikke laag glazuur. Laat drogen. Roer 1 el cacaopoeder door de rest van het glazuur. Maak een cornetje (spuitzakje), of doop een satéprikker of dun penseeltje in het gekleurde glazuur en teken spinnenwebdraden en spinnen op de sterren en een gezichtje op andere figuurtjes.

Tip

U kunt de koekjes 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Spookkoekjes: Teken een spookje (en andere enge figuurtjes) op papier, knip dat uit en leg het op het deeg. Snijd langs de rand van het papier het spookvormpje uit het deeg. Bak het spookkoekje in de oven en bedek het koekje met een laagje wit glazuur. Maak daarna oogjes van het chocoladeglazuur met het spuitzakje, een satéprikker of een dun penseeltje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten