woensdag 19 januari 2011

Kiprolletjes met blauwe kaas

400 g kipfilet (2 stuks)
125 g blauwaderkaas (bijv. Danablu)
6 el olijfolie
1 zak aardappelschijfjes (600 g, diepvries)
2 tl gedroogde tijm
2 x 350 g broccoli, in roosjes
Materialen
cocktailprikkers
Bereiden
Snijd de kipfilets horizontaal in de lengte doormidden tot 4 dunne schnitzels en sla ze vervolgens nog wat platter met een deegroller of een steelpan. Snijd de kaas in plakken. Verdeel ze over de schnitzels, rol ze op en steek ze vast met een cocktailprikker. Bestrooi de kiprolletjes met peper. Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de rolletjes in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de aardappelschijfjes met de tijm in 10 min. goudbruin en gaar. Kook de broccoli in weinig water met zout in 5 min. beetgaar. Neem de kiprolletjes uit de pan en leg ze op 4 borden. Serveer met de aardappelschijfjes en de broccoli.

Tip

De blauwaderkaas kunt u vervangen door jonge kaas. Voor een extra hartig accent kunt u een plakje ham toevoegen: leg op elke schnitzel een plak ham, leg daarop de kaas en volg verder het recept.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten