woensdag 19 januari 2011

Hollandse maaltijdsalade

2 eetlepels olijfolie
300 g varkensreepjes naturel
2 rode uien, in ringen
250 g champignons, in kwarten
1 theelepel tijm
2 eetlepels mosterd
1 zak eikenbladslamelange (100 g)
2 trostomaten, in partjes
2 eetlepels peterselie, fijngesneden
1 brood naar keuze, ongesneden
Bereiden
Verhit een wok en schenk de olie erin. Bestrooi de varkensreepjes met zout en (versgemalen) peper. Roerbak het vlees 5 minuten op hoog vuur tot het bruin kleurt. Bak de uiringen en champignons al omscheppend op hoog vuur 3-5 minuten mee tot ze bruin zijn. Roer de tijm en de mosterd erdoor en voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Neem de pan van het vuur. Verdeel de slamelange met de tomaat over vier borden en schep het vleesmengsel erop. Strooi de peterselie over de salade en geef er dikke sneden brood bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten