maandag 9 mei 2011

7 Verschillende Amuse Hapjes in een Glaasje

1.Vul de glaasjes met stukjes gerookte kip en stukjes perziken (blik). Meng 1 eetlepel mayonaise met 1 eetl kerrie-cocktailsaus en lepel dit in de glaasjes. Versier met sprietjes bieslook.
2.Vul de glaasjes 1/3 met stukjes fijne asperges (blik) en grijze garnalen. Meng mayonaise met wat chilipoeder en verse peterselie en lepel erover. Afwerken met klein plukje peterselie en een aspergekopje.
3.Vul de glaasjes met stukjes verse grapefruit of mandarijntjes (blik) . Hierover grijze garnalen. Meng een beetje vers grapefruitsap met whiskey-cocktailsaus en een drupje tabasco en lepel over garnalen. Afwerken met sprietjes bieslook.
4.Vul de glaasjes voor 1/3 met heel fijngeknipte boter-sla. Vul bij met garnalen, krabvlees of rivierkreeftjes. Meng 1 eetl mayonaise met 1 eetl cocktailsaus ,paprikapoeder scherp , en lepel dit in de glaasjes. Afwerken met kleine stukjes tomaat en een toefje peterselie of sprietjes bieslook.
5.Vul de glaasjes met mini reepjes komkommer en in stukjes geknipte gerookte zalm. Meng 1 eetl kruiden-roomkaas met 1 eetl melk en lepel dit bovenop de zalm. Versieren met sprietjes bieslook.
6.Vul de glaasjes met reepjes krokante ijsberg-sla en kleine stukjes ananas. Een laagje garnalen, krab of tonijn. Meng 2 eetl mayonaise met enkele druppels citroensap en wat drupjes tabasco. Lepel in de glaasjes met een plukje peterselie of sprietjes bieslook
7.Vul de glaasjes met guacamole (saus). Hierop wat rucolasla, gerookte kip in reepjes en kleine stukjes tomaat. Meng 2 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel room en wat pittige kerriepoeder. Lepel in de glaasjes
Bij alle glaasjes naar eigen smaak specerijen zoals peper , zout , chilipoeder en paprikapoeder toevoegen en gebruik het liefst verse kruiden zeker bieslook , peterselie en basilicum .

Uit Pauline's keuken: Kwarktaart in een glaasje

Uit Pauline's keuken: Kwarktaart in een glaasje: "Als klein meisje hield ik al van bakken en koken. Toen vond ik het al een hele prestatie als ik een Dr. Oetker kwarktaart had gemaakt. Tegen..."