750 gram krieltjes, 3 eieren, 200 gram sperziebonen, 6 plakjes bacon, 100 gram olijven, 1 teentje knoflook, 3 el olijfolie, 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 2 tl kappertjes, 2 ansjovisfilets (fijngehakt), 40 gram croutons
kook de krieltjes beetgaar. Kook de eieren. Kook de sperziebonen met de aardappels mee. Spoel alles of met koud water. Bak de bacon krokant en snijd deze in stukjes. klop de rest voor de dressing door elkaar. Snijd de eieren in vieren. Schep de rest door elkaar, leg de eieren boven op. Bestrooi met de croutons
zondag 8 mei 2011
salade van sperziebonen, doperwtjes en geroosterde hazelnoten
250 gram dv sperziebonen, 250 gram dv erwtjes, 100 gram gepelde hazelnoten, schil van 1 sinsaasappel, 1 teentje knoflook, 1 klein bosje bieslook fijngeknipt, 2 el olijfolie
kook de bonen en erwten net gaar. giet af, koel met ijswater en laat uitlekken. Rooster de hazelnoten en ha e grof.
maak een dressing van de schil, knoflook, bieslook en olie en schep alles goed door elkaar.
kook de bonen en erwten net gaar. giet af, koel met ijswater en laat uitlekken. Rooster de hazelnoten en ha e grof.
maak een dressing van de schil, knoflook, bieslook en olie en schep alles goed door elkaar.
minipotjes met aardappel en munsterkaas
50 cl slagroom, 1 teen knoflook, 1 kleine munster-kaas, 3-4 vaste aardappels
Slagroom en knoflook in grote kom doen, op smaak brengen met zout en peper. munster in kleine plakjes snijden.
Aardappels schillen en in dunne plakjes snijden. oven voorverwarmen op 220 graden.
vul de cocottes om en om met laagjes aardappel, kaas en roommengsel. endigen met kaas.
zet de potjes 40 minuten in de oven, let op de kleur van de bovenkant!
Slagroom en knoflook in grote kom doen, op smaak brengen met zout en peper. munster in kleine plakjes snijden.
Aardappels schillen en in dunne plakjes snijden. oven voorverwarmen op 220 graden.
vul de cocottes om en om met laagjes aardappel, kaas en roommengsel. endigen met kaas.
zet de potjes 40 minuten in de oven, let op de kleur van de bovenkant!
glaasjes met laagjes
alles voor 4-6 glazen
mooie laagjes maken van:
1 komkommer in kleine blokjes, 4 plakjes gekookte ham in piepkleine blokjes, roomkaas losgeroerd
boursin, dobbelsteentjes tomaat, tapenade
4 trostomaatjes, puree van 60 gram gedroogde tomaten, 1 bolletje mozzarella (plakken net zo groot als de glaasjes), 60 gram tapenade van zwarte olijven, 50 gram pesto
puree van 120 gram gedroogde tomaten op olie, 50 gram gedroogde abrikozen en pruimen in blokjes door elkaar, 250 gram verse zachte geitenkaas verkruimeld en vermengd met 1 el slagroom en 1 el olijfolie. Eindigen met kaas
blokjes feta, zwarte olijventapenade, tomaten-baslicumsaus
2 groene appels in dunne plakjes, 1 minuut in de magnetron gegaard, 100 gram geitenkaas verkruimeld vermengd met 4 el slagroom en 2 el olijfolie (met staafmixer tot romig mengsel kloppen), bovenop een plakje gerookte eendenborst
mozzarella, gemarineerde rauwe ham,, zongedroogde tomaten
panna cotta met bosvruchtenlaagje
mooie laagjes maken van:
1 komkommer in kleine blokjes, 4 plakjes gekookte ham in piepkleine blokjes, roomkaas losgeroerd
boursin, dobbelsteentjes tomaat, tapenade
4 trostomaatjes, puree van 60 gram gedroogde tomaten, 1 bolletje mozzarella (plakken net zo groot als de glaasjes), 60 gram tapenade van zwarte olijven, 50 gram pesto
puree van 120 gram gedroogde tomaten op olie, 50 gram gedroogde abrikozen en pruimen in blokjes door elkaar, 250 gram verse zachte geitenkaas verkruimeld en vermengd met 1 el slagroom en 1 el olijfolie. Eindigen met kaas
blokjes feta, zwarte olijventapenade, tomaten-baslicumsaus
2 groene appels in dunne plakjes, 1 minuut in de magnetron gegaard, 100 gram geitenkaas verkruimeld vermengd met 4 el slagroom en 2 el olijfolie (met staafmixer tot romig mengsel kloppen), bovenop een plakje gerookte eendenborst
mozzarella, gemarineerde rauwe ham,, zongedroogde tomaten
panna cotta met bosvruchtenlaagje
Abonneren op:
Posts (Atom)