woensdag 6 april 2011

snijbonen stamppot met creme fraiche

1 kg aardappelen
1 pak snijbonen (300 g, diepvries)
1 beker crème fraîche (200 ml)
1 kropsla, in reepjes
2 el verse dille, fijngesneden
Bereiden
1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de snijbonen in ca. 6 min. beetgaar en giet af. Stamp de aardappelen met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep er de snijbonen, kropsla en dille door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over 4 borden

driekruidenpesto

1/2 bosje dragon, 1/2 bosje peterselie, 1/2 bosje bieslook, 1/2 rode ui (in stukken), 1 teentje knoflook, 25 gram geraspte parmezaan, 4-5 el olijfolie

pureer egaal in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren

pijnboompittenpesto

4 zongedroogde tomaatjes op olie (uitgelekt), 3 el pijnboompitten, 1 el grof gehakte basilicum, 4-5 el olijfolie

pureer egaal in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren

korianderpesto

20 gram korianderblaadjes, 2 teentjes knoflook, 50 gram walnoten, 35 gram geraspte parmezaan, 5-6 el olijfolie

pureer egaal in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren

lekker door spaghetti!

walnotenrucolatapenade

1 sjalotje (stukken), 2 teentjes knoflook, 50 gram rucola, 100 gram walnoten, 12 basilicumblaadjes, 35 gram geraspte parmezaan, 1 el balsamico-azijn, 5-6 el olijfolie

pureer grof in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren

pasta met pesto en kip

400 gram pasta, 2 el olijfolie, 400 gram kipfilet in blokjes, 300 gram broccoli, kleine roosjes,s 250 gram champignons, grof gesneden, 100 gram pesto alla genovese, 1,25 dl crème fraiche, 2 vleestomaten (blokjes), 100 gram geraspte kaas

kook de pasta al dente. giet af, spoel af met koud water. Verhit olie en bak kip rondom bruin. voeg broccoli en champignons toe en laat 5 min. zachtjes bakken tot vocht verdampt is.

schep pesto, crème fraiche, blokjes tomaat erdoor en roer goed. Schep pasta door kipmengsel. verwarm al omscheppend een paar minuten.

strooi de geraspte kaas er op de borden over.

kappertjestapenade

1/2 rode ui, 2 zongedroogde tomaatje sop olie (uitgelekt), 1 takje dille, 1 tl mosterd, 1 el wite wijnazijn, 4 el kappertjes (uitgelekt), 3 el sap van de kappertjes, 3-4 el olijfolie

pureer grof in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren

rucolapesto

50 gram rucola, 1 el geroosterde pijnboompitten, 1 teentje knoflook, 2 dl olijfolie, 1 el geraspte oude kaas

pureer egaal in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren

geitenkaastaartjes met pistachenotenpesto

20 stuks

oven voorverwarmen op 200 graden


1 sjalotje (in stukken), 2 teentjes knoflook, 4 zongedroogde tomaatjes op olie (uitgelekt), 75 gram gepelde pistachenoten, 12 basilicumblaadjes, 35 gram geraspte parmezaan, 1 el balsamico-azijn, 5-6 el olijfolie

pureer egaal in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren


5 plakken bladerdeeg, 115 gram zachte geitenkaas, 20 kerstomaatjes, basilicumblaadjes om te garneren

steek uit elke plak bladerdeeg 4 rondjes, leg op bakpapier. besmeer met de pesto. shep er een lepelte geitenkaas op, leg op elk taartje een tomaatje.

bak in ca. 15 minuten goudbruin.