maandag 20 juni 2011

Geroosterde tilapia met sjalottencompote

Hoofdgerecht voor 4 personen zout en versgemalen peper 1 eetl. balsamicoazijn 2 eetl. arachide- of zonnebloemolie 500 g tilapiafilet voor de sjalottencompote: 1 eetl. boter 1 eetl. arachide- of zonnebloemolie 250 g sjalotjes, gepeld en in vieren 1 rode ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 eetl. bruine basterdsuiker of honing 50 ml port Bereiden: Begin met de sjalottencompote. Verhit de boter met de olie en fruit hierin de sjalotjes, rode ui en knoflook zonder deze te laten kleuren. Voeg de andere ingrediƫnten voor de compote toe en stoof zachtjes zonder deksel 15-20 minuten zodat het vocht iets verdampt. Roer af en toe. Laat de compote iets afkoelen. Meng voor de tilapia zout, peper, balsamicoazijn en olie. Wrijf de visfilets hiermee in en laat even intrekken. Verhit een grillpan en rooster de vis aan beide kanten 2-3 minuten. Serveer de sjalottencompote bij de vis. Tip: Serveersuggestie: Lekker met aardappelpuree waaraan knolselderij of rozemarijn is toegevoegd. Variatie: Tilapia kan worden vervangen door ongepaneerde kalfs- of varkensschnitzel. Rooster deze 4-5 minuten per kant. Bereidingstijd: ca.30 minuten