2 zongedroogde tomaatjes op olie (uitgelekt), 1 tl mosterd, 1 el witte wijnazijn, 1 el kappertje s(uitgelekt), 3 el olijfolie
pureer grof in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
lekker op bramborak met een schep creme fraiche erop
dinsdag 5 april 2011
groene olijventapenade
150 gram groene olijven zonder pit, 2 el kappertjes (uitgelekt), 4 ansjovisfilets (uit blik, uitgelekt), 2 tl mosterd, 5 el olijfolie
pureer grof in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
op ciabatta
pureer grof in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
op ciabatta
basicilicumsaus
voor bij 500 gram vlees
50 gram piinboompitten,, geroosterd, 2 teentjes knoflook, 50 gram basilicumblaadjes, 1 el fijngesneden peterselie, 50 gram geraspte parmezaan, 1 dl olijfolie
pureer egaal in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
25 gram boter smelten, 25 gram bloem erdoor, 1 lminuut bakken. 2,5 dl melk erbij, 1/2 bouillonblokje verkruimeld erbij, roer tot gebonden saus. pesto door saus roeren.
bij gegrild vlees of gegratineerde groenten.
50 gram piinboompitten,, geroosterd, 2 teentjes knoflook, 50 gram basilicumblaadjes, 1 el fijngesneden peterselie, 50 gram geraspte parmezaan, 1 dl olijfolie
pureer egaal in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
25 gram boter smelten, 25 gram bloem erdoor, 1 lminuut bakken. 2,5 dl melk erbij, 1/2 bouillonblokje verkruimeld erbij, roer tot gebonden saus. pesto door saus roeren.
bij gegrild vlees of gegratineerde groenten.
pesto-honing-roomsaus
voor 2 porties pasta/250 gram vlees
1,25 dl creme fraiche, 1 el vloeibare honing, 3 el pesto alla genovese of pesto ross, 40 gram geraspte oude Goudse
verwarm crcme fraiche met honing en pesto. laat kaas hierin smelten, breng pittig op smaak met cayenne peper en zout.
bij kalfs- of varkensvlees.
1,25 dl creme fraiche, 1 el vloeibare honing, 3 el pesto alla genovese of pesto ross, 40 gram geraspte oude Goudse
verwarm crcme fraiche met honing en pesto. laat kaas hierin smelten, breng pittig op smaak met cayenne peper en zout.
bij kalfs- of varkensvlees.
marinade van pesto
voor 500 gram vlees of vis
2 citroenen, 1 tl suiker, blaadjes van 4 takjes koriander, 20 gram pijnboompitten (geroosterd), 2 teentjes knoflook, 35 gram gerapste parmezaan 5-6 el olijfolie
rasp citroenschil. kook 15 minuten in bodempje water met de suiker. laat uitlekken. pers citroenen.
pureer egaal en vloeibaar met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
bij lam, vis en schaaldieren
2 citroenen, 1 tl suiker, blaadjes van 4 takjes koriander, 20 gram pijnboompitten (geroosterd), 2 teentjes knoflook, 35 gram gerapste parmezaan 5-6 el olijfolie
rasp citroenschil. kook 15 minuten in bodempje water met de suiker. laat uitlekken. pers citroenen.
pureer egaal en vloeibaar met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
bij lam, vis en schaaldieren
tonijn-tapenadesaus
1 blikje tonijn op water (200 gram, uitgelekt), 2 takjes dille (zonder steeltjes), 30 gram zwarte olijven zonder pit, 1 el kappertjes (uitgelekt), 1 tl mosterd, 4-5 el olijfolie
pureer in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
bij kip en kalfsvlees
pureer in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
bij kip en kalfsvlees
pesto-yoghurtsaus
20 gram basilicum, 2 teentjes knoflook, 50 gram geraspte parmezaan, 20 gram pijnboompitten (geroosterd), 5-6 el olijfolie,
pureer egaal in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
roer er 1 dl biogarde, 2 el mayonaise door. in afgesloten bakje 2 weken houdbaar in koelkast
pureer egaal in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
roer er 1 dl biogarde, 2 el mayonaise door. in afgesloten bakje 2 weken houdbaar in koelkast
paddenstoelentapenade
20 gfam gedroogde paddenstoelen, 30 gram kastanjechampignons, 2 teentjes knoflook, 50 gram zwarte olijven, zonder pit en fijngehakt, 6 blaadjes basilicum, fijngesneden, 2 takjes peterselie, gehakt, sap van 1 limoen, 2-3 el olijfolie
wek de paddenstoelen 30 minuten in heet water en laat uitlekken.
pureer alles niet al te fijn in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
wek de paddenstoelen 30 minuten in heet water en laat uitlekken.
pureer alles niet al te fijn in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
pompoenpitpesto
80 gram pompoenpitten, 1/2 rode ui (in stukken), 1 teentje knoflook, 15 gram peterselie, 25 gram geraspte parmezaan, 4-5 el olijfolie
pureer egaal in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
pureer egaal in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
notentapenade
1 sjalotje (in stukken), 2 teentjes knoflook,4 zongedroogde tomaatjes op olie (uitgelekt), 100 gram gemengde ongezouten noten, 12 blaadjes basilicum, 35 gram geraspte parmezaan,1 el balsamico-azijn, 5-6 el olijfolie
pureer grof in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
pureer grof in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
zwarte olijventapenade
200 gram zwarte olijven zonder pit, 1 el kappertjes (uitgelekt), 3 ansjovisfilets (uit blik, uitgelekt), 1 teentje knoflook, 1 tl mosterd, 2-3 el olijfolie, mespuntje cayenne
pureer grof in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
pureer grof in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
pesto rosso
150 gram zongedroogde tomaatjes op olie (uitgelekt), 1 teentje knoflook, 50 gram walnoten, 8 basilicumblaadjes, 4 el olijfolie (of olie van tomaatjes)
pureer egaal in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
pureer egaal in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
pesto alla genovese
40 gram basilicumblaadjes, 2 teentjes knoflook, 50 gram geraspte parmezaan, 20 gram pijnboompitten (geroosterd), 10 el olijfolie
pureer egaal in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
pureer egaal in keukenmachine of met staafmixer, voeg olie erbij tijdens het pureren.
Abonneren op:
Posts (Atom)