dinsdag 14 december 2010

Geroosterde tilapia met sjalottencompote


Hoofdgerecht voor 4 personen

zout en versgemalen peper

1 eetl. balsamicoazijn

2 eetl. arachide- of zonnebloemolie

500 g tilapiafilet

voor de sjalottencompote:

1 eetl. boter

1 eetl. arachide- of zonnebloemolie

250 g sjalotjes, gepeld en in vieren

1 rode ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, gesnipperd

1 eetl. bruine basterdsuiker of honing

50 ml port

Bereiden:

Begin met de sjalottencompote. Verhit de boter met de olie en

fruit hierin de sjalotjes, rode ui en knoflook zonder deze te

laten kleuren. Voeg de andere ingrediƫnten voor de compote

toe en stoof zachtjes zonder deksel 15-20 minuten zodat het

vocht iets verdampt. Roer af en toe. Laat de compote iets

afkoelen. Meng voor de tilapia zout, peper, balsamicoazijn en

olie. Wrijf de visfilets hiermee in en laat even intrekken. Verhit

een grillpan en rooster de vis aan beide kanten 2-3 minuten.

Serveer de sjalottencompote bij de vis.

Tip:

Serveersuggestie:

Lekker met aardappelpuree waaraan knolselderij of rozemarijn

is toegevoegd.

Variatie:

Tilapia kan worden vervangen door ongepaneerde kalfs- of

varkensschnitzel. Rooster deze 4-5 minuten per kant.

Bereidingstijd:

ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:

eiwit 25g

vet 15g

koolhydraten 13g

kcal 295

Magazine:

Landelijk genieten

Nummer 10 uit 2010



Geen opmerkingen:

Een reactie posten