Hoofdgerecht voor 4 personen
zout en versgemalen peper
1 eetl. balsamicoazijn
2 eetl. arachide- of zonnebloemolie
500 g tilapiafilet
voor de sjalottencompote:
1 eetl. boter
1 eetl. arachide- of zonnebloemolie
250 g sjalotjes, gepeld en in vieren
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 eetl. bruine basterdsuiker of honing
50 ml port
Bereiden:
Begin met de sjalottencompote. Verhit de boter met de olie en
fruit hierin de sjalotjes, rode ui en knoflook zonder deze te
laten kleuren. Voeg de andere ingrediƫnten voor de compote
toe en stoof zachtjes zonder deksel 15-20 minuten zodat het
vocht iets verdampt. Roer af en toe. Laat de compote iets
afkoelen. Meng voor de tilapia zout, peper, balsamicoazijn en
olie. Wrijf de visfilets hiermee in en laat even intrekken. Verhit
een grillpan en rooster de vis aan beide kanten 2-3 minuten.
Serveer de sjalottencompote bij de vis.
Tip:
Serveersuggestie:
Lekker met aardappelpuree waaraan knolselderij of rozemarijn
is toegevoegd.
Variatie:
Tilapia kan worden vervangen door ongepaneerde kalfs- of
varkensschnitzel. Rooster deze 4-5 minuten per kant.
Bereidingstijd:
ca.30 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 25g
vet 15g
koolhydraten 13g
kcal 295
Magazine:
Landelijk genieten
Nummer 10 uit 2010
Geen opmerkingen:
Een reactie posten