zondag 27 maart 2011

Couscoussalade met kip en peterselie

1 schaal kipkluifjes naturel (ca. 500 g)
1 pakket Marokkaanse couscous (317 g)
3 el amandelen, gepeld (bakje 55 g)
3 el olijfolie
2 el citroensap
2 bakjes verse peterselie, plat (a 15 g)
1 zakje bosuitjes (3 stuks), in ringetjes
Materialen
bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de kipkluifjes op bakpapier en wrijf ze in met de couscouskruiden (uit het pakket). Bak ze in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Bereid intussen de couscous en de rozijnen (uit het pakket) volgens de aanwijzing op de verpakking. Rooster de amandelen in een droge pan met antiaanbaklaag. Bestrooi ze met zout naar smaak en laat ze afkoelen op een bord. Klop de olie met het citroensap door elkaar en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de dressing door de bereide couscous. Snijd de peterselie grof en schep de helft met de bosui door de couscous. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bestrooi met de amandelen en de rest van de peterselie. Serveer met de kip. Lekker met parten citroen, om het gerecht mee te besprenkelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten