zondag 13 maart 2011

bietensalade met pecannoten

3 gekookte rode bieten (geraspt), 3 el rodewijnazijn, 2 zure appels, 2 el citroensap, 4 grote handen vol gemengde slablaadjes, 4 el pecannoten (garnering)
dressing: 50 ml yoghurt, 50 ml mayonaise, 1 teentje knoflook, 1 el gehakte dille, peper

besprenkel de bieten met de azijn, dek af en laat minstens 4 uur in de koelkast staan.

Snijd de appels in plakjes, besprenkel met citroensap. Meng de ingrediƫnten voor de dressing. meng door de bieten. Voeg appels toe en schep om. Leg op vier borden en hand sla, verdel het appel-bietenmengsel hierover. Rsooterde peccannoten 2 minuten in een droge koekepan. Strooi ze over de salade.

1 opmerking:

  1. Hi, ik kom bij jou via 'Etenbloggers' (ik sta er alleen met mijn receptenblog).
    Moest erg lachen om jouw beschrijving met alle recepten uitproberen en dan 100 jaar worden!

    Dit recept met die bietjes lijkt me wel erg lekker!
    Gr,
    NZ

    BeantwoordenVerwijderen