zondag 13 maart 2011

sperziebonen-walnotensalade

450 gr sperziebonen
2 eetlepels gehakte walnoten
1 kleine ui
1 knoflookteen
4 eetlepels Parmezaanse kaas krullen
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijn azijn
Zout en peper
2 theelepels dragon

In een pan water met zout de sperziebonen beetgaar koken in ± 10 minuten. Bonen afgieten en goed naspoelen met koud water zodat ze niet verder garen. De ui pellen en fijnhakken, knoflookteen pellen en fijnhakken. Bonen, ui en knoflook door elkaar mengen en koel weg zetten tot gebruik.
Walnoten fijnhakken en in een droge koekenpan roosteren. Klop een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn, zout en peper. Roer hier de dragon doorheen. Schenk de dressing over de salade en zet deze koel weg toe gebruik.

Haal de bonensalade 10 minuten voor het serveren uit de koelkast. Schep de bonensalade in een grote schaal of in kleine slaschaaltjes. Strooi hier de geroosterde walnoten overheen en garneer met krullen Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten