zondag 20 maart 2011

Geitenkaasfondue met honing en tijm

hoofdgerecht bereiden 15 min 4 personen

400 g Hollandse geitenkaas
100 g zachte geitenkaas (bijv. bettine blanc)
300 ml droge witte wijn
1 el honing
1/2 tl tijm
100 ml slagroom
2 el maizena
witte peper
Materialen
fonduepan
kaasfonduepan (caquelon) met rechaud
Bereiden
Korst van Hollandse geitenkaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. Zachte geitenkaas verbrokkelen. In fonduepan wijn met honing en tijm aan de kook brengen. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is. Slagroom erdoor roeren. Maizena oplossen in 2 el water of wijn, maïzenapapje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.

Nabereiden
Om te dippen: - bruin stokbrood of in puntjes gesneden shoarmabroodjes - kleine roosjes rauwe broccoli - gehalveerde artisjokharten (blik) - partjes appel of peer (met citroensap besprenkeld) - pitloze druiven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten