zondag 20 maart 2011

Gekoelde avocadosoep

4 personen


10 verse koriander takjes
2 el olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
600 ml kippenbouillon (zelfgemaakt of van 1 tablet)
2 middelgrote avocado's, rijp
4 el zure room
tabasco
mespunt gemalen komijn (djinten)
1 1/2 el limoensap
Voorbereiden
1. Pluk de blaadjes van de koriander. Houd blaadjes en steeltjes apart. 2. Verwarm de olie in een pan en fruit de sjalot zachtjes 2 minuten. Voeg de bouillon en de steeltjes van de koriander toe, breng alles aan de kook en kook de bouillon zachtjes 5 minuten. Zeef de bouillon en laat hem in de koelkast goed koud worden. 3. Halveer de avocado's, schep het vruchtvlees eruit en pureer het in de keukenmachine of met de staafmixer. Klop de puree en de zure room door de afgekoelde bouillon. Breng de soep heel pittig op smaak met zout, tabasco, gemalen komijn en limoensap. Laat de smaken in de koelkast in minimaal 2 uur intrekken.

Bereiden
4. Proef of de soep goed op smaak is. Verdeel de soep over 4 glazen en strooi de korianderblaadjes erover. Lekker met tortillachips gegratineerd met kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten