zondag 20 maart 2011

Gepofte aardappelen met zalm en verse dille

4 personen
8 grote aardappels
2 bakjes stoomgroenten broccoli, rode ui, paprika
1 zakje verse dille
1 bakje zalmsalade (200 g)
1 bakje gerookte zalmsnippers (200 g)
Materialen
grote magnetronbestendige schaal, ca. 25 x 15 cm
Bereiden
Aardappelen schoonboenen en met vork op enkele plaatsen inprikken. In magnetron op vol vermogen (700 watt) in ca. 12 min. bijna gaar laten worden. Aardappelen in handdoek verpakken en ca. 10 min. laten nagaren. Groente volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Helft van dille fijnhakken. Zalmsalade met 2/3 zalmsnippers en fijngehakte dille mengen. Aardappelen aan 1 kant insnijden en iets opendrukken. Aardappelen over vier borden verdelen en zalmmengsel erin scheppen. Met rest van zalmsnippers en enkele takjes dille garneren. Gevulde aardappelen met groente serveren. Lekker met salade van sla en komkommer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten