zondag 20 maart 2011

Couscoussalade met avocado en tonijn

1 citroen
200 g couscous
1 avocado, geschild en in plakken
1 zakje verse munt (15 g)
1 zakje verse peterselie (30 g)
3 eetlepels kappertjes
1 zakje stoomgroenten sperziebonen
2 verse tonijnsteaks, op kamertemperatuur
500 ml kippenbouillon (van tablet)
4 eetlepels olijfolie extra vierge
Materialen
keukenmachine
Bereiden
Borstel de citroen schoon, rasp de schil en pers hem uit. Breng de bouillon met de helft van het citroenrasp aan de kook en schenk over de couscous. Besprenkel de avocado met citroensap. Doe de blaadjes munt met de peterselie (inclusief steeltjes), kappertjes, rest van het citroensap, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel van de gewelde couscous en 50 ml water in de keukenmachine. Pureer het geheel tot een saus en breng op smaak met zout en peper. Stoom de groenten volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Schep de couscous om met eenderde van de groene saus en schep de stoomgroenten om met eenderde van de groene saus. Bestrijk de tonijn met de rest van de olie en gril de tonijn in 4-5 minuten vanbuiten bruin en vanbinnen rosé. Bestrooi de tonijn met zout en peper en snijd de vis in plakken. Verdeel de couscous en de stoomgroenten over vier borden en leg er de plakken avocado en tonijn op. Besprenkel met de rest van de groene saus en strooi er wat citroenrasp over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten