zondag 20 maart 2011

Geitenkaastaartjes met komijn

6 personen
6 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
200 g spinazie
3 eieren
100 ml geslagen room (23% vet)
100 g zachte geitenkaas
2 tl komijn (djinten)
Materialen
muffinvorm met 6 holtes (5-6 cm), ingevet
Voorbereiden
1. Bekleed elk holletje van de muffinvorm met een plakje hartige taartdeeg. Zet de muffinvorm tot gebruik in de koelkast.

Bereiden
2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de spinazie in kleinere stukjes. Verwarm een pan en laat de spinazie op een zacht vuur slinken. Schep de spinazie in een zeef en druk het overtollige vocht eruit. 3. Klop in een kom de eieren met de room los, verkruimel de geitenkaas en schep de spinazie en het komijnzaad erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel dit mengsel over de taartjes. 4. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. gaar. Laat de taartjes even afkoelen, wip ze uit de vorm en serveer ze lauwwarm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten