zondag 20 maart 2011

Geroosterde aardappels met gepofte knoflook

1 kg aardappels vastkokend
1 bol knoflook
1/2 zakje verse rozemarijn (a 20 g) naaldjes afgerist
2 theelepels zeezout grof
2 eetlepels olijfolie
Materialen
bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 ÂșC. Boen de aardappels schoon onder stromend water en snijd ze in partjes van 1 cm. Haal de tenen knoflook los; verwijder de losse schilletjes, maar pel de tenen niet! Verdeel de aardappelpartjes met de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de aardappels met de rozemarijn en het zeezout en schep alles om met de olie. Rooster de aardappels en de knoflook in de voorverwarmde oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar; schep halverwege een keer om. Schep de aardappels met de knoflook op een platte serveerschaal. Laat iedereen aan tafel zelf de zachte knoflook uit de schil knijpen (schillen niet opeten). Lekker met gegrild rood vlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten