zaterdag 2 april 2011

geitenkaassoufflé

50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 1 laurierblaadje, 1 steranijs, 3 kruidnagels, 6 gescheiden eieren, 100 gram geraspte parmezaanse, 100 gram geraspte jonge geitenkaas, 8 stengels bleekselderij, 150 gram sla

meng boter met bloem, vorm rolletje en leg 30 min. in koelkast. doe melk in pan, voeg laurierblaadje, steranijs en kruidnagels toe. breng aan de kook, zet warmtebron uit, laat afkoelen. Haal specerijen eruit. verwarm oven voor op 200 graden.

breng melk weer aan de kook, voeg stukje voor stukje gekoelde bloemboter toe zodat melk dikker wordt. herhaal tot bloemboter op is en hal pan van warmtebron. Breng op smaak met peper en zout. roet met een gaarde snel eidooiers erdoor, voeg de kas toe en roer tot deze voor het grootste deel gesmolten is. sla eiwitten met snufje zout stijf. spatel voorzichtig door kaasmengsel. bestrijk minipannetjes met boter en wat bloem, schep mengel erin. zet in oven. oven naar 180 graden. bak soufflés 20 minuten tot gaar en mooi gerezen. verdeel bleekselderij en sla over 4 borden, zet souffleetjes ernaast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten