zaterdag 2 april 2011

mexicaanse kip met chocolade

250 gram kipreepjes, 0,5 el mexicaanse kruiden, 25 gram boter, 350 gram ontbijtspek, 2 stengels bleekselderij, 1 ui in halve ringe, 1 teentje knoflook, 1 blik kidneybonen, uitgelekt, 2 el rozijne, 25 gram pure chocolade, fijngehakt, 1 zak tortillachips, 4 el guacamole, 4 el gerapte kaas, 2 el fijngesneden peterselie

kruid de kipreepjes met de kruiden. smelt boter in koekenpan, bak ontbijtspek bijna knapperig. voeg kip, bleekselderij, i en knoflook toe en bak 5 minuten. Schep bonen, rozijnen, chocolade erdoor. lat 5 min. zachtjes pruttelen tot chocolade is gesmolten.

doe wat tortillachips in de pannetjes, verdeel kipmengel erover, stek er nog een paar chips in. schep lepel guacamole op, bestrooi met geraspte kaas. zet pannetjes 5 min. onder hete grill tot kaas is gesmolten. strooi peterselie erover, serveer de rest van de chips apart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten