zaterdag 2 april 2011

hollandse kaasfondue met komijnekaas

15 gram boter, snufje nootmuskaat, 1 tl chilipoeder, 25 gram bloem, 250 ml witbier, 150 ml droge witte wijn, 125 gram belegen komijnekaas, geraspt, 250 gram geraspte gruyère, 750 gram rauwe of geblancheerde groenten, stukjes brood

smelt oter in pan, roer nootmuskaat, chilipoeder en bloem erdoor. roeren tot bloem korrelig wordt. schenk roerend met een garde witboer erbij. als het een egalse saus is geworden, schenk er de wijn al roerend bij. breng aan de kook. verdeel over 4 minipannetjes.

verdeel geraspte kaas over de pannetjes, doe deksel erop, zet pannetjes 10-12 minuten in oven van 175 graden tot kaas helemaal gesmolten is. roer saus tussendoor een keer om.

serveren met groenten en brood om te dopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten