zaterdag 2 april 2011

pannetje met romig gestoofde kool

200 ml droge witte wijn, 1 gesnipperde ui, 100 ml slagroom, 1 el vloeibare honing, 1 savooien of chinese kool in repen, 1 gehalveerd teentje knoflook, 150 gram brie in repen, 50 gram gepelde walnoten, grof gehakt

breng wijn aan de kook, voeg ui toe. laat 4-5 minuten koken. schenk slagroom en honing erbij, laat 5 minuten flink koken. schep kool erdoor

wrijf binnenkant minipannetjes in met knoflook. leg laag kool in pannetjes, leg repen brie en wat walnoten erop. leg hier nog flinke laag kool op, dek af met brie en walnoten. zet pannetjes met deksels 30-35 minuten in oven van 180 graden. laatste 10 minuten deksels van pannetjes nemen.

met rijst of pasta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten