woensdag 5 januari 2011

Chocoladebombe

200 g extra bittere chocolade (reep)
7 bitterkoekjes
200 g boter of margarine
200 g suiker
3 eieren (middel groot)
160 g zelfrijzend bakmeel
mespunt zout
2/3 bakje roomkaas naturel (` 125 g Philadelphia)
3 eetlepels frambozenjam
1 dl slagroom (bekertje ` 125 ml)
boter om in te vetten
Materialen
keukenmachine
glazen ovenvaste schaal inhoud ca. 1 1/2 liter
Voorbereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Helft van chocolade au bain marie smelten. Bitter- koekjes fijnmalen in keukenmachine. Boter met suiker romig mixen. Eieren één voor één erdoor mixen. Bakmeel, zout en bitterkoekjes erdoor mixen. Gesmolten chocolade erdoor mengen. Vorm invetten, met bloem bestrooien en beslag erin scheppen. Taart in ca. 1 1/2 uur gaar bakken (met houten prikker controleren of taart gaar is). Taart laten afkoelen. Au bain marie: Vul een pan met water en hang er een kleiner pannetje in. Breng het water aan de kook en doe de chocolade in stukjes gebroken in het kleinere pannetje. Smelt de chocolade al roerend met een houten pollepel.

Bereiden
Taart overlangs in 6 lagen snijden. Onderste laag bestrijken met roomkaas, volgende laag met jam, herhalen tot taart is afgedekt met laatste laag.In pannetje chocolade in room laten smelten en tot egaal mengsel roeren. Mengsel over taart gieten en met mes hele taart met chocolade bedekken. Chocolade laten stollen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten