woensdag 5 januari 2011

Chocoladeijstaart met sinaasappel

1 bak chocoladeroomijs (1 liter, Biologisch)
1 roomboter chocoladecake (met sinaasappel) (450 g)
1 reep chocolade extra puur met sinaasappel (100 g)
1/2 pot sinaasappelmarmelade (pot a 370 g)
Materialen
plasticfolie
hoge schaal, inhoud 2 liter
Bereiden
IJs in 30 min. zacht laten worden. Schaal aan binnenzijde bekleden met enkele lagen huishoudfolie. Cake in dunne plakken snijden. Sinaasappelplak (van cake) midden op bodem schaal leggen. Plakken cake tegen binnenzijde van schaal plaatsen, alles goed bekleden. Chocolade in stukjes hakken. Marmelade in magnetron op hoogste stand (700 watt), 10 sec. verwarmen. Marmelade en chocoladestukjes door ijs roeren. IJs in schaal scheppen en bovenzijde glad strijken. IJstaart in diepvries in ca. 5 uur weer laten bevriezen. Voor serveren, schaal omgekeerd op bord plaatsen en schaal en vershoudfolie verwijderen. Taart eventueel met slagroom garneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten