woensdag 5 januari 2011

Chocoladetaart met amandelen (torta Caprese)

6 eieren
2 el rum (slijter)
200 g rietsuiker
300 g amandelen (a 100 g)
200 g pure chocolade (70% cacao), in stukken
200 g boter
poedersuiker
Materialen
keukenmachine
springvorm (Ø 24 cm), ingevet
Bereiden
Splits de eieren voorzichtig in 2 kommen en zorg ervoor dat er geen spatje eigeel of ander vet in het eiwit komt, dan worden de eiwitten niet stijf. Mix de eidooiers met de rum en de helft van de suiker tot een dikke massa. Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan en maal ze daarna met de chocolade fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in de magnetron of een steelpan en schenk de vloeibare massa bij het noten-chocolademengsel. Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met de rest van de suiker en een mespunt zout tot stijve pieken. Roer het noten-chocolademengsel door het eidooiermengsel en spatel vervolgens de stijfgeslagen eiwitten er voorzichtig door. Doe het geheel over in de springvorm. Strijk de bovenkant van de taart glad met een spatel. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar; de bovenkant moet bij aanraking licht terugveren. Neem de taart uit de oven en laat hem even afkoelen voordat je de vorm verwijdert. Laat hem daarna op een rooster verder afkoelen. Bestrooi de torta Caprese voor serveren met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten