woensdag 5 januari 2011

Witte chocoladetruffels

1 stuk gember van 4 cm, geschild
1 bekertje slagroom (125 ml)
150 g pure chocolade 72%, grof gehakt
1 tl espresso oploskoffie
50 g boter, op kamertemperatuur
200 g witte chocolade
200 g witte chocolade met rice crispies
poedersuiker
Materialen
bakpapier
Bereiden
1. Snijd de gember in plakjes. Breng de slagroom met de gember aan de kook. Neem van het vuur, dek af met een deksel en laat minimaal 30 min. trekken. 2. Breng de room weer aan de kook, neem van het vuur en los de pure chocolade, de oploskoffie en de boter erin op onder voortdurend roeren. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, verwijder de gember en zet afgedekt met een deksel 4 uur in de koelkast. 3. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm met behulp van 2 theelepels balletjes van ca. 1 1/2 cm doorsnee (quenelles) van het pure chocolademengsel. Schep ze op het papier. Zet de bakplaat in de vriezer en laat de balletjes in 30 min. hard worden. Past de plaat niet in de vriezer, gebruik dan een groot bord. 4. Smelt de 2 soorten witte chocolade samen au bain-marie. Neem de bakplaat uit de vriezer en doop de balletjes pure chocolade met behulp van twee vorken in de gesmolten witte chocolade. Doe dit snel, anders blijft er donkere chocolade achter. Zet de truffels in de koelkast en laat ze nog 30 min. uitharden. Bestrooi licht met poedersuiker.

Tip

U kunt de chocoladetruffels 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten