woensdag 5 januari 2011

Chocoladekoffiepotjes

100 ml geslagen room (23% vet)
50 ml melk
100 g chocolade (70% cacao)
50 ml versgezette sterke koffie (espresso)
mespunt kaneelpoeder
25 g suiker
Bereiden
1. Breng in een pannetje de slagroom en de melk aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade in de room al roerend oplossen. Roer nu de koffie en de suiker erdoor. Laat het mengsel afkoelen. Roer af en toe om een velletje te voorkomen. 2. Schenk de chocolade in 4 kleine mooie kopjes en laat de chocolade in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. Serveer de toetjes met kleine lepeltjes en geef er eventueel kletskoppen of amandelkrullen bij.

Tip

Dit toetje is haast een bonbon. U serveert het dan ook in heel kleine hoeveelheden, met een heel klein lepeltje om er lekker lang van te genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten