woensdag 5 januari 2011

Chocoladepuntjes met Kaapse goudbes

8 Kaapse goudbessen (physalis)
100 g roomboter
150 g pure chocolade, in stukjes
1 eetlepel sinaasappellikeur (slijter)
6 almond cookies (stevige amandelkoekjes)
cacaopoeder
Materialen
quiche- of lage taartvorm (doorsnede 18 cm)
Voorbereiden
'Lampionnetjes' van goudbessen voorzichtig openen en omhoog vouwen. Op heel laag vuur (of au bain marie) boter en chocolade al roerend verwarmen tot chocola is gesmolten. Likeur erdoor roeren en pan van vuur nemen. Met deegroller of tussen handen koekjes grofverkruimelen. Koekjes door chocolade scheppen. Mengsel in vorm schenken. Als decoratie goudbesjes in regelmatig patroon in chocolade drukken (zodat straks elke taartpunt er een heeft). Vorm afdekken met plasticfolie en taart in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.

Bereiden
Taart met in heet water gedompeld mes in 8 smalle punten snijden. Mes telkens met keukenpapier schoonvegen en opnieuw in heet water dompelen. Vier borden bestuiven met cacaopoeder en taartpuntjes erop leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten