woensdag 5 januari 2011

Citroen gevuld met citroenijs

5 citroenen, schoongeboend
200 ml volle melk
1 bekertje slagroom (125 ml)
4 eieren
110 g suiker
Materialen
ijsmachine
Bereiden
Rasp de schil van 1 citroen, pers de vrucht uit. Snijd van de andere citroenen het kapje (leg apart). Snijd met een scherp mes het vruchtvlees los van de schil, schep het eruit met een lepel. Snijd eventueel een kapje van de onderkant zodat de citroenen rechtop staan. Schep het vruchtvlees in een zeef, duw het sap eruit. Breng de melk met de room en het citroenrasp aan de kook. Splits de eieren en klop de eidooiers met de suiker tot een luchtige massa. Schenk de warme melk erbij en laat het mengsel al roerend op heel laag vuur (gebruik het liefst een vlamverdeler) indikken tot een gladde vla. Het mag niet koken! Zet de pan in een bak met water en ijsblokjes, laat afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg 100 ml citroensap toe en doe het mengsel in de ijsmachine tot het ijs is (hoe lang dat duurt hangt af van de ijsmachine). Geen ijsmachine? Doe het mengsel in het diepvriesdoosje en zet het 4 uur in de vriezer. Roer elk uur om met een vork. Neem het ijs uit de vriezer, roer om en schep het in de uitgeholde citroenen. Doe de kapjes erop en zet nog 1 uur in de vriezer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten