woensdag 5 januari 2011

Witte chocolade-nougatparfait

1 tablet witte chocolade met amandelen en honing-nougat (100 g)
1 beker slagroom (250 ml)
1/2 pak soft nougat (a 200 g), fijngehakt
1 blik mangoschijfjes (439 g)
poedersuiker (om te bestrooien)
Materialen
timbaaltjes
vershoudfolie
Bereiden
Breek in een vuurvaste kom de chocolade. Zet de kom in een pan met een laagje kokend water (de kom mag het water niet raken) en laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Klop de slagroom lobbig (dus niet stijf). Schep de chocolade, de slagroom en de nougatstukjes door elkaar en schep de massa in schaaltjes. Dek af met vershoudfolie en laat in de diepvries in 3 uur bevriezen. Laat de mangoschijfjes in een zeef uitlekken. Neem de bakjes met parfait uit de diepvries. Dompel de onderkant en zijkant van de bakjes in heet water, snijd eventueel ijs aan de randen los met een mesje. Leg borden op de bakjes, keer ze om en laat de parfait uit de bakjes glijden. Bestrooi royaal met poedersuiker en garneer met de mangoschijfjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten