donderdag 6 januari 2011

Champignonsoep met een bladerdeegdakje

150 gr champignons
150 gr oesterzwammen
2 sjalotjes
25 gr boter
1 teentje knoflook
5 dl kippenbouillon
4 plakjes diepvriesbladerdeeg
1 ei
zout, peper
1 bouquet garni of een kruidenbuiltje voor kippenbouillon
25 gr prei

Laat de bouillon met het bouquet garni of het kruidenbuiltje enige tijd
trekken.
Snijd de champignons in plakjes en de oesterzwammen in reepjes.
Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn.
Verhit de boter in een pan en fruit de sjalotjes en de knoflook hierin.
Voeg de champignons en de oesterzwammen toe.
Meng dit mengsel aan met de kippenbouillon en laat de soep afkoelen.
Spreid de plakjes bladerdeeg op het aanrecht uit om ze een beetje te laten
ontdooien.
Splits het ei en klop de dooier in een kopje los met een snufje zout.
Snijd de prei zeer fijn.
Vul ovenvaste soepkommen met soep en voeg de prei toe.
Maak de bovenrand van de soepkommen met water een beetje nat.
Rol de bladerdeegplakjes iets uit, leg ze over de kommen en plak ze op de
rand van de kommen vast.
Snijd de randen zo nodig bij en bestrijk de bovenkant met de los geklopte
eidooier.
Zet de soepkommen 8 minuten in een oven van 220¯C.
Als het bladerdeegdakje goudbruin is, is de soep heet.
De soep wordt gegeten nadat het bladerdeegkapje aan tafel is stuk gesto-
ken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten