dinsdag 15 maart 2011

Couscoussalade met avocado en tomaat

bijgerecht bereiden 20 min 4 personen

B
250 g couscous
3 eetlepels pijnboompitten
4 tomaten
1 avocado
4 eetlepels olijfolie
3 bosuitjes, in dunne ringen
75 g rucola, grof gescheurd
1 citroen, het sap
Bereiden
Wel de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de couscous los met een vork en laat tot lauw afkoelen. Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Schep ze in een schaaltje. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de olie, pijnboompitten, tomaat, avocado, bosui en rucola door de couscous. Breng de salade op smaak met citroensap, zout en peper.

Tip

Deze salade is het allerlekkerst als je de smaken een uurtje kunt laten intrekken. Avocado verkleurt echter snel, dus meng de blokjes avocado dan pas vlak voor het serveren erdoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten