dinsdag 15 maart 2011

Gegrilde kipfilet met kokossaus en kruidige yoghurt

150 g Griekse yoghurt
15 g verse munt, fijngesneden
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
2 rode uien, gesnipperd
1 gedroogd pepertje
1 serehstengel (citroengras)
1 cm verse gemberwortel, in plakjes
200 ml kokosmelk
1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
4 kipfilets
Materialen
grillpan
Bereiden
Yoghurt in kom met munt mengen, zout en peper naar smaak toevoegen. In steelpan 1 eetlepel olie verhitten en knoflook, ui en verkruimeld pepertje toevoegen. Geheel op laag vuur 1 min. fruiten. Citroengras, gember, kokosmelk, komijn en 1/2 tl zout toevoegen. Saus 15 min. afgedekt op laag vuur zachtjes laten koken. Grillpan verhitten. Kipfilets met 2 el olie bestrijken en bestrooien met zout en peper. Kipfilets in 10 min. goudbruin en gaar grillen, halverwege keren. Citroengras en gember uit kokossaus scheppen. Kipfilets serveren met kokossaus en yoghurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten