dinsdag 15 maart 2011

Gegrilde broccoli met kerstomaatjes en balsamico

350 g broccoli, kleine roosjes
250 g kerstomaatjes, gehalveerd
3 el olijfolie extra vierge
1 el balsamicoazijn
Bereiden
1. Verwarm de grill van de oven voor. Kook de broccoli in ruim water met zout 1 min.. Giet de groente in een zeef af en laat de roosjes goed uitlekken. 2. Schep de broccoli en tomaatjes op een bakplaat, schenk de olie erover en bestrooi de groente met zout en peper. Schep alles goed door elkaar enverdeel de groenten gelijkmatig over de bakplaat. Plaats de bakplaat 15 cm onder de grill in de oven en rooster de groente in ca. 15 min. goudbruin. Schep alles tussentijds een keertje voorzichtig om. 3. Neem de bakplaat uit de oven en besprenkel de groente met de azijn. Schep de groenten om en serveer ze direct. Lekker met ribeye en gebakken krieltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten