dinsdag 15 maart 2011

Gado-gadospies

8 aardappels (vastkokend)
16 bloemkoolroosjes
1 kleine courgette
16 cherrytomaten
200 g satéballetjes (kant-en-klaar)
olie om te bestrijken
1 portie pindasaus

metalen spiesen
barbecue
Voorbereiden
Schil en halveer de aardappelen en kook ze in weinig water met zout beetgaar. Kook ook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout beetgaar. Giet de aardappelen en de bloemkool af en spoel de bloemkoolroosjes af met koud water. Snijd de courgette in 16 gelijke stukken. Rijg afwisselend de aardappel, bloemkool, courgette, tomaat en satéballetjes aan de satépennen. Bestrijk de spiesen dun met olie en bewaar ze afgedekt in de koelkast.

Bereiden
Verwarm de pindasaus in een steelpan op laag vuur of zet de pan aan de rand van de barbecue; roer de saus af en toe om. Leg de spiesen op een ingevet rooster boven matig heet vuur en rooster ze ca. 6 minuten en keer ze geregeld. Geef de pindasaus apart erbij.

Tip

In plaats van satéballetjes kunt u ook naturel tofu nemen: snijd de tofu in blokjes en marineer ze ca. 15 minuten in ketjap manis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten