dinsdag 15 maart 2011

Foeyonghai met garnalen

1 prei
1 rode paprika
1 bakje champignons (250 g)
7 el zonnebloemolie
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 blikje tomatenpuree (140 g)
100 ml gembersiroop (flesje 250 ml)
250 ml kippenbouillon (van 1/2 tablet)
2 el sojasaus (flesje 250 ml)
8 eieren
3 tl sesamolie (flesje 250 ml)
2 bakjes jumbogarnalen (a 100 g)
Bereiden
Stap 1. Halveer de prei in de lengte. Was de helften onder koud stromend water en snijd ze in stukjes. Snijd de paprika in reepjes en de champignons in kwarten.

Stap 2. Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan en fruit 1 teen knoflook 1/2 min. Roer de tomatenpuree, de gembersiroop, de bouillon en 1 el sojasaus erdoor tot een gladde saus. Laat 5 min. zacht koken.

Stap 3. Roer ondertussen de eieren los met de sesamolie en peper en zout naar smaak. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan en schep 1/4 van het eimengsel in de pan. Bak op middelhoog vuur tot het ei bijna gestold is. Keer om en bak nog 1/2 min. Bak zo 4 omeletten. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

Stap 4. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een wok en roerbak de rest van de knoflook en de prei, de paprika en de champignons 4 min. Voeg de rest van de sojasaus en de garnalen toe en warm 2 min. door.

Stap 5. Leg de omeletten op 4 borden. Schep het groenten-garnalenmengsel erop en klap ze dubbel. Schenk de saus eroverheen en serveer direct. Lekker met witte rijst of mie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten