Voor 2 (jam)potjes theegelei: 1 dl sinaasappelsap, vers geperst, 
gezeefd; 1 eetl. geraspte sinaasappelschil; 1/2 liter neutraal bron- 
of mineraalwater; 8 gram (2 zakjes a 4 gram) Earl Grey thee; 500 
gram geleisuiker 
Bereidingswijze 
Breng het water met geraspte sinaasappelschil aan de kook. Laat de 
thee er 5 minuten in trekken. Verwijder de theezakjes. Zeef de 
thee. Laat de suiker onder voortdurend roeren in de hete thee 
oplossen. Laat de thee hierna nog 3 - 4 minuten zachtjes koken. 
Roer er daarna het sinaasappelsap door. 
Doe alles over in zorgvuldig schoongemaakte en met kokend water 
omgespoelde potten. Sluit de potten luchtdicht af. Voorzie de potten 
van etiketten met vermelding van inhoud en datum. 
Laat de gelei opstijven. Bewaar de potten met de gelei op een koele, 
donkere en bovenal droge plek. De gelei is tenminste 6 weken 
houdbaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten