maandag 11 april 2011

sinasappel theegelei

Voor 2 (jam)potjes theegelei: 1 dl sinaasappelsap, vers geperst,
gezeefd; 1 eetl. geraspte sinaasappelschil; 1/2 liter neutraal bron-
of mineraalwater; 8 gram (2 zakjes a 4 gram) Earl Grey thee; 500
gram geleisuiker
Bereidingswijze
Breng het water met geraspte sinaasappelschil aan de kook. Laat de
thee er 5 minuten in trekken. Verwijder de theezakjes. Zeef de
thee. Laat de suiker onder voortdurend roeren in de hete thee
oplossen. Laat de thee hierna nog 3 - 4 minuten zachtjes koken.
Roer er daarna het sinaasappelsap door.
Doe alles over in zorgvuldig schoongemaakte en met kokend water
omgespoelde potten. Sluit de potten luchtdicht af. Voorzie de potten
van etiketten met vermelding van inhoud en datum.
Laat de gelei opstijven. Bewaar de potten met de gelei op een koele,
donkere en bovenal droge plek. De gelei is tenminste 6 weken
houdbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten