250ml rouille 
•1 middelgrote rode paprika 
•70 g droog broodkruim 
•1 vers rood Thais chilipepertje, fijngehakt 
•1 teentje knoflook, in vieren 
•1 eetlepel citroensap 
•½ theelepel cayennepeper 
•60 ml olijfolie 
bereiden 
Snijd de paprika in vieren; verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Rooster de stukken paprika onder de grill of in een hete 
oven met het vel naar boven tot het vel zwartgeblakerd is. Bedek ze 5 minuten met plasticfolie; verwijder het vel en hak 
het vruchtvlees grof. 
Meng het broodkruim met 60 ml water in een kleine kom en laat dit 2 minuten staan. Mix de paprika en het geweekte 
broodkruim met het pepertje, de knoflook, het citroensap en de cayennepeper in de keukenmachine tot een glad mengsel. 
Voeg de olie door de vulopening in een dun, gelijkmatig straaltje toe terwijl de machine langzaam draait. Laat de machine 
draaien tot de rouille indikt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten