Warme 'red devil'-dip (Pittige rode saus) 
30 gr boter 
1/2 gesnipperde ui 
1 eetlepel worcestershiresauce 
1/2 theelepel peper 
1 1/2 eetlepel chilisaus 
1 1/4 eetlepel mosterd 
Smelt de boter, roer er de ui, worcestershiresauce, 1/2 theelepel peper, de chilisaus en de mosterd door en 
warm het geheel zachtjes door tot de ui zacht is. 
--
Ranch barbecue saus 
100 gr ontbijtspek in reepjes 
2 dl mayonaise 
1 eetlepel tomatenpuree 
1/2 dl witte wijnazijn 
1 eetlepel worcestershiresauce 
1/4 gesnipperde ui 
1 1/2 eetlepel mierikswortel (potje) 
1/4 theelepel tabasco 
zout, peper 
Bak in een droge koekepan het ontbijtspek in ± 8 minuten knapperig en laat het op keukenpapier 
uitlekken. 
Vermeng in een kom de overige ingrediënten goed, verdeel er de spekjes over 
en serveer direct serveren. 
--
Rozemarijn-tomatensaus 
Smoor in 15 gr boter 200 gr ontvelde en in stukjes gesneden rijpe tomaten met 2 in ringetjes gesneden 
lente-uitjes, 1 fijngehakt teentje knoflook en 5 eetlepels fijngehakte peterselie ± 5 minuten. Breng op 
smaak met 1/2 theelepel rozemarijnnaaldjes, zout 
en peper. 
--
zure roomdip 
2 potjes zure room (250 ml) 
1 uitgeperst teentje knoflook 
1 eetlepel chilisaus 
1 eetlepel worcestershiresauce 
1 theelepel mierikswortel (potje) 
1/2 theelepel cayennepeper 
Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar en zet de dip, afgedekt, 
2-3 uur in de koelkast. 
Deze dip past goed bij vis, zoals gerookte forel of geroosterde kabeljauw, maar is ook heerlijk gewoon 
als een dip met toostjes of met knapperige verse groenten. 
Mosterdsaus 
8 eetlepels mayonaise 
3 eetlepels Franse mosterd 
2 eetlepels sherry 
Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Voeg er naar smaak wat zout en peper aan toe. 
Deze saus is smakelijk met geroosterde speklappen. 
--
Yoghurtsaus 
2 1/2 dl volle yoghurt 
het sap van 1/2 limoen of citroen 
2 uitgeperste teentjes knoflook 
2 1/2 cm gemberwortel of 1 theelepel gemberpoeder 
1 theelepel zout 
1 theelepel zwarte peper 
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en de saus is klaar om te serveren. 
Deze saus past uitstekend bij lamskebabs, geroosterde groenten of als dressing bij een 
komkommersalade. 
--
Mosterdsaus 
2 dl citroenmayonaise, 2-3 eetlepels Zaanse mosterd, 150 gr luchtig geklopte Vooraf & Toe, 3 eetlepels 
geknipte bieslook. Bestrooi met bieslook. 
Feta-komkommersaus 
Vermeng 1/4 liter volle yoghurt met 100 gr verkruimelde feta-kaas, 2 tenen knoflook uit de pers, 1/4 
geraspte komkommer en 1-2 eetlepels gedroogde/verse munt. 
Mangosaus 
Hak het vruchtvlees van 1/2 rijpe mango fijn, pureer het vruchtvlees van 1 1/2 mango en vermeng het 
met 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel limoensap, 1 theelepel kerriepoeder en 1 eetlepel koriandergroen. 
Tomatensaus 
Fruit 1 gesnipperde ui en 1 knoflookteen, 1 eetlepel tomatenpuree en stoof dit 1 uur met 1 blik tomaten 
(fijngehakt, met vocht), 1 dl rode wijn, zout en peper. Roer het koud en vermeng de saus met fijngehakte 
verse tomaat. 
Kruidensaus 
Klop een bekertje zure room luchtig en vermeng het met 1 dl citroenmayonaise en 1/2 pakje gemengde 
kruiden (diepvries, Iglo), wat zout, peper en paprikapoeder. 
Citroensaus 
Vermeng 1 bakje HüttenkÄse (200 gr), het sap van 1 citroen, de rasp van 1/2 citroen, 4 eetlepels 
peterselie, 1 theelepel poedersuiker en wat zout. Bestrooi met citroenrasp. 
Pinda-kokossaus 
Roer 100 gr pindakaas met nootjes met 1 dl kokosmelk (blik) dun. Meng dit met 1 fijngehakt rood uitje, 
1 eetlepel appelstroop, 2 eetlepels geraspte kokos en 50 gr vliespinda's. Allerlei over barbecuen 
--
rozemarijnmayonaise: 
150 gr mayonaise 
1/2-1 eetlepel rozemarijn 
1 eetlepel mosterd 
1/2-1 eetlepel citroensap 
zout, peper
Geen opmerkingen:
Een reactie posten