donderdag 16 juni 2011

Varkensvlees met aardappelblokjes

(2 personen)

200 gr magere hamlappen
1 teentje knoflook
1 theelepel kerrie
1 eetlepel bloem
zout, peper
400 gr gesneden prei
50 gr boter
1/2 pak aardappelblokjes (diepvries), ca 350 gr
zout, peper

Snijd het varkensvlees in smalle reepjes en doe ze in een kom. Pers er de knoflook boven uit en bestrooi met de kerrie, de bloem en wat zout en peper.
Schep goed door.
Was de gesneden prei en laat die goed uitlekken.
Verhit de helft van de boter in een wok en roerbak de reepjes vlees tot ze goudbruin gekleurd zijn.
Schep ze uit de wok en houd ze afgedekt warm.
Verhit de resterende boter in de wok er roerbak de aardappelblokjes tot ze beginnen te kleuren.
Voeg de prei toe en roerbak 3 minuten.
Voeg het vlees toe en warm het kort door.
Breng op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten